CCN embleem

DE “RENS BIESMA” COMMER

In de jaren 70/80 was er een ware opmars van campers en daarbij werden vele bestelbusjes omgebouwd tot camper. In die tijd werkte de Hr. Rens Biesma (RIP 2019) als illustrator bij de ANWB en werd er in een artikelserie van de “Kampeer & Caravan Kampioen” aandacht besteed aan het ombouwen van bestelbussen naar camper. Hij heeft destijds hiervoor een Commer Walk-Thru gekozen omdat deze bestelbussen ideaal waren voor ombouw en volop te koop waren, omdat van Gend & Loos deze Commers van de hand deed.
Temeer ook omdat deze bestelwagens onder de 3500 kg grens zaten en men deze met een B-rijbewijs mocht rijden met daarbij de vormgeving en opbouw, was dit de ideale bus om om te bouwen naar camper.

Zie hier deze serie “de Commer Story“, die door veel leden van de CCN als leidraad werd gebruikt, bij de ombouw van hun Commer.

Noot: Na Rens Biesma heeft een lid van ons jarenlang deze Commer gereden.
Hierna hebben nog 2 leden deze Commer in bezit gehad. Daarna is deze Commer helaas aan zijn einde gekomen, zie deze video, “De laatste rit” !

Lees ook dit verhaal om een idee te krijgen wat een oud-lid voor ervaring heeft gehad met het rijden in zo’n soortgelijke prachtige- en functionele Commer. 

Disclaimer

 

 

Rens Biesma
Met toestemming van “de Autokampioen”

 

 

Wilt u de ombouwbeschrijving inzien of downloaden, klik dan even op deze link..
(NB. alléén voor leden en donateurs)